Om Prorector

Vårt motto är inte bara att ligga i framkant utan före!

PRORECTOR – ett spännande företag i utveckling

Prorector AB registrerades i april 2014. Hösten 2015 etablerades dotterbolaget Prorector Limited i Hong Kong och våren 2016 Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd i Shanghai, Kina.

Prorector AB har sedan 2014 arbetat med att utveckla en unik e-handelsplattform, Scandinavian House, för att, med progressiv webbaserad teknik och nyskapande affärsmodeller, marknadsföra skandinaviska produkter främst inom sport, hälsa, livsmedel, barnartiklar och design mot köpstarka och produktmedvetna kundgrupper på den asiatiska och därtill även på den europeiska marknaden.

Prorector AB har sedan 2017 fortsatt utvecklingen med Scandinavian House, en unik e-handelsplattform med alla erforderliga myndighetstillstånd och licenser på plats för B2B och B2C handel inom Kina. Prorector AB är därmed behjälpliga med övriga speciallicenser som kan komma att krävas för att individuella produkter blir godkända för försäljning i Kina.

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd, har ett eget godkänt CFDA* lager i Shanghai för alla produkter som säljs/distribueras.
* CFDA (China – Food – Distribution – Approval).

Scandinavian House lanserades 2018 i samarbete med lokala väletablerade partners för Kina och Hong Kong marknaden, därtill ett samarbete med Amazon utanför Kina.

Samarbetspartners

Via Scandinavian House i Kina har vi exklusiva samarbeten med flera olika samarbetspartners.

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd, etablerades 2016. Shanghaikontorets ansvarige är Lindsay Ma, Marketing Director. Lindsay Ma innehar en Master Degree och har mer än 11 års erfarenhet av europeisk kinesisk e-handelsutveckling samt kunskaper om de kinesiska omfattande regelverken.

Ansvarig för bolagets IT- och e-handelsverksamhet är David Fu, Trade Division Manager. David Fu innehar en Master Degree från Glasgow University och har stor erfarenhet inom data och e-handel och har bland annat arbetat med Amazon USA i 4 år.

Victor Xu är försäljningsansvarig för FMCG (Fast Moving Consumer Products) – och innehar en högskoleexamen med inriktning försäljning och marknadsföring. Victor har arbetslivserfarenhet från hotellbranschen, bland annat från internationella hotellkedjor som Marriott och Wyndham. Victor tilldelades “Top 1- Sales” 2019 i Shanghai Brander Urstoff Trading Co., Ltd, genom sitt försäljnings- och marknadsföringsarbete för ett tyskt ölvarumärke.

Ansvarig för Shanghai-kontorets ekonomi är Lilian Yu, Financial Accountant.

Victor Xu, Sales Manager samt Lindsay Ma, Marketing Director, har tillsammans med David Fu, Trade Division Manager, samt Lilian Yu, Accountant, även betydande roller i navet av Prorectors verksamhet med dotterbolaget Prorector Limited i Hong Kong.

Shanghaikontoret med dess team innehar erforderlig kompetens för verksamheten och samarbetar i frågor där specialkompetens behövs med lokala konsulter och myndigheter. Shanghaikontoret har ett tätt samarbete med etablerade e-handelsplattformar som bland annat Amazon, JD och Tencent.

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd, har ett eget godkänt CFDA* lager i Shanghai för alla produkter som säljs/distribueras.
* CFDA står för (China – Food – Distribution – Approval).

Lindsay Ma

Lindsay Ma

Marketing director

Email: info@prorector.se
Tel: 08 – 123345

David Fu

David Fu

Trade division manager

Email: info@prorector.se
Tel: 08 – 123345

Prorector Limited, Hong Kong

Prorector Limited i Hong Kong registrerades 2015 och är ett dotterbolag till Prorector AB (huvudkontoret i Stockholm).

Prorector Limited, Hong Kong har ett samarbete med Prorector AB och andra dotterbolaget Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd i Shanghai.

Prorector Limited, Hong Kongs ekonomistyrning och revision sköts av K.Y. Chan & Co.